מחממים את השמן בסיר בינוני שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את כל הירקות, מטגנים שלוש דקות בערבוב, מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים בסיר מכוסה עוד חמש דקות, לא לבשל את הירקות מעבר להתרככות קלה בלבד.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את האורז ובוחשים, מוסיפים את המים ומערבבים.
שלב 4
1 דקות
מוסיפים את התבלינים (ניתן להמיר את הזעפרן בחצי כפית כורכום, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), בודקים מליחות ומוסיפים לפי הטעם.
שלב 5
0 דקות
מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאד, מכסים.
שלב 6
45 דקות
מבשלים כ-45 דקות או עד שהנוזלים נספגו, מטים מעט את הסיר לבדיקה שלא נשארו מים בתחתית.
שלב 7
0 דקות
מסירים מהאש ומניחים למנוחה עוד כעשר דקות כשהסיר מכוסה.
שלב 8
0 דקות
מסירים את המכסה, מערבבים קלות ובעדינות לשחרור האדים ובעזרת מזלג ארוך מעבירים לצלחות הגשה.
שלב 1
מתוך
8
מחממים את השמן בסיר בינוני שטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
שלב 2
מתוך
8
מוסיפים את כל הירקות, מטגנים שלוש דקות בערבוב, מוסיפים רבע כוס מים ומבשלים בסיר מכוסה עוד חמש דקות, לא לבשל את הירקות מעבר להתרככות קלה בלבד.
שלב 3
מתוך
8
מוסיפים את האורז ובוחשים, מוסיפים את המים ומערבבים.
שלב 4
מתוך
8
מוסיפים את התבלינים (ניתן להמיר את הזעפרן בחצי כפית כורכום, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), בודקים מליחות ומוסיפים לפי הטעם.
שלב 5
מתוך
8
מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה מאד, מכסים.
שלב 6
מתוך
8
מבשלים כ-45 דקות או עד שהנוזלים נספגו, מטים מעט את הסיר לבדיקה שלא נשארו מים בתחתית.
שלב 7
מתוך
8
מסירים מהאש ומניחים למנוחה עוד כעשר דקות כשהסיר מכוסה.
שלב 8
מתוך
8
מסירים את המכסה, מערבבים קלות ובעדינות לשחרור האדים ובעזרת מזלג ארוך מעבירים לצלחות הגשה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0