המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשטוף את הפטריות ולחתוך לפרוסות דקות או קוביות ולשים בקערה.
לשטוף את החצילים לחתוך לקוביות קטנות עם הקליפה, להמליח ולשים בשמש ל-60 דקות לספיגת המים.
אחרי שעה לנער את המלח לספוג היטב את המים ולטגן בשמן חם כשמונה דקות לצבע חום זהוב.
לספוג את השמן ולהוסיף לפטריות.
לשטוף את הגמבות ולקלות אותן שלמות על האש מכל הכיוונים. לצנן, לקלף מעט, להוריד את הראש עם הגרעינים הלבנים ולהסיר פסים לבנים מרירים מתוך הגמבה. לחתוך לקוביות ולהוסיף לקערה.
לשטוף את הסלרי ולחתוך לעיגולים דקים.
את הכוסברה לקצוץ לא מאד דק. להוסיף.
להוסיף את שיני השום הכתושות.
לערבב יחד את השמן, החומץ הסויה הדבש והצ'ילי מתוק. אפשר לשחק עם הכמויות של השמן זית והחומץ לפי הטעם.
להוסיף צנוברים, (ואפשר לשדרג יותר עם תערובת מוכנה לאורז המכילה: שקדים פרוסים, שמיר ובצל מטוגן. אבל את זה להוסיף ממש לפני ההגשה).
לערבב בקערה את כל המרכיבים, להעביר לכלי סגור ולתת לנוח לילה במקרר לספיגת טעמים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0