המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערה את הפתיתים, הבשר הטחון, המלח, הכמון, הפלפל, רוטב הסויה וכף אחת של שמן.
אוחזים את הקערה ביד אחת וביד השניה לשים את כל החומרים עד אשר הפתיתים מפוזרים בצורה אחידה בבשר.
יוצרים מהבשר שמונה כדורים (פחות או יותר באותו גודל). משטחים כל כדור לצורה של קציצה. מניחים את הקציצות על קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.
יוצקים לקערה את רוטב הפסטה, המים והסוכר ומערבבים.
יוצקים 4 כפות של שמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן על אש בינונית. כעבור 2 דק', מניחים בסיר את הקציצות זו לצד זו. מטגנים את הקציצות כ-2 דק' ובעזרת מרית הופכים אותן. מטגנים 2 דק' נוספות.
יוצקים על הקציצות את רוטב העגבניות ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את כל הסיר.
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
כעבור חצי שעה, פותחים את הסיר ובודקים אם אחת מפרוסות תפוחי האדמה רכה ונשברת בקלות בעזרת מזלג. אם לא, מכסים ומבשלים עוד מספר דקות.
מאותם חומרים כמעט ניתן להכין פלפל ממולא. לוקחים 4 פלפלים, מורידים להם את הגבעול ומנקים מגרעינים.
מחלקים את תערובת הפתיתים והבשר לארבעה חלקים. ממלאים כל פלפל בתערובת.
יוצקים את השמן לסיר, מסדרים את הפלפלים, מטגנים את הפלפלים במשך 5 דק' על אש בינונית. לאחר מכן, הופכים אותם בזהירות ומטגנים 3 דק' נוספות.
יוצקים את הרוטב לסיר, מכסים ומבשלים את הפלפלים כחצי שעה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0