המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר בינוני מאדים מעט 2 בצלים בתוספת כף חמאה.
מוסיפים את האורז (לא לשטוף את האורז!), שתי כפות שמן זית וליטר וחצי ציר ירקות. לא מכסים את סיר הבישול.
מבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים.
מוסיפים כוס נוספת של נוזל ושל ציר - לאחר מכן ממשיכים לערבב ולאדות.מבשלים כ-20 דקות עד שהאורז נעשה רך, אך לא רך מדי ואין עודפי נוזלים.
במחבת נפרדת מטגנים 1/4 ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטובלה, שמפיניון, יער, שיטקי ופורציני עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות חמאה, 10 ענפי טימין, מלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לריזוטו.
מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0