המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
את תפוחי האדמה מועכים לפירה, ומבליעים בתוכו ביצה אחר ביצה. מוסיפים את התבלינים ואת השימורים (ניתן להשתמש גם ב-2 כפות אפונה קפואה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
חותכים את הביצים הקשות לקוביות, ומערבים הכל יחד. מוסיפים את אבקת האפיה ו-2 כפות שמן לבלילה (הבלילה מעט נוזלית וסמיכה).
בסיר של ג'חנון שמים 3 כפות שמן, ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות. מוזגים מעל את הבלילה ומיישרים. מבשלים על אש גבוהה למשך 3 דקות.
כשמתחיל להיווצר קרום חום שזוף סביב הבלילה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
מעבירים להמשך אפיה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבלילה מתייצבת ומשחימה מעט. ניתן לבדוק על ידי הנעה קלה של הסיר, ואם הבלילה עדיין לא יציבה להמשיך לאפות.
מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר. לוקחים צלחת הגשה ומכסים איתה את הסיר. הופכים את הסיר כך שהפשטידה מוגשת ישירות על הצלחת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0