המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר מערבלים קלות קמח, מלח וסוכר. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כ-90 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
משמנים את תבנית השקעים בחמאה רכה.
ממלאים ומעצבים: חוצים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×40 ס"מ ועובי חצי ס"מ.
מורחים מחצית מהממרח על כל חלק בשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים. מחלקים כל מלבן בעזרת גלגלת של פיצה ל-6 רצועות שוות פחות או יותר. עורמים את הרצועות זו על גבי זו ומחלקים את מגדל הרצועות ל-6 חלקים שווים בעזרת סכין חדה. מכינים כך גם את המלבן השני.
מתפיחים ואופים: מניחים את ריבועי הבצק שהתקבלו בתבנית השקעים בצורה אנכית ומתפיחים 30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים כ-25 דקות עד שהמאפים תפוחים וזהובים.
מברישים את העוגה בסירופ: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים עוד 3 דקות.
מברישים את המאפים בסירופ בצאתם מהתנור. כשהמאפים מתקררים מעט מחלצים אותם מהשקעים.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0