המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק או 12 תבניות אישיות. אפשר להשתמש בספריי שמן.
מרתיחים מי מלח בסיר, מכניסים לתוכו את הגזר ומבשלים עד שהגזר רך. מסננים את הגזר ומצננים לטמפרטורת החדר.
מעבירים את הגזר למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מוסיפים סוכר וביצים ומפעילים בפולסים קצרים עד שהם מתאחדים.
מוסיפים את המחמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ואגוז מוסקט. מעבדים עד להיטמעות בלבד, רק עד שהקמח נבלע בתערובת, ונמנעים מעיבוד יתר.
אם מוסיפים צימוקים, מוסיפים אותם בשלב הסופי ומערבבים בכף בלבד.
אפשרות הכנה נוספת: ניתן לטחון את הגזר למחית חלקה בבלנדר, ולהמשיך בקערה בעזרת מטרף ידני.
מעבירים את התערובת לכלי או לכלים המשומנים. אופים כ-50 דקות, עד שהסופלה יציב למגע, וקיסם שננעץ בו יוצא יבש. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0