המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.
מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן, ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל וטימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי הטימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק, או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי של 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.
פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מברישים את פני המאפה בביצה ואופים 30-25 דקות, או עד להזהבה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1