שמים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.
שלב 2
0 דקות
מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן, ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל וטימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי הטימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק, או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.
שלב 3
0 דקות
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי של 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.
שלב 4
0 דקות
פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.
שלב 5
0 דקות
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 6
0 דקות
מברישים את פני המאפה בביצה ואופים 30-25 דקות, או עד להזהבה.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
שמים קמח שמרים, סוכר, חלב וביצים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתנתק מהדפנות. מתקבל בצק רך מאוד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מניחים בקערה מקומחת, מכסים ומעבירים למקרר לשעה וחצי.
שלב 2
מתוך
6
מחממים שמן זית וחמאה בסיר קטן, ומאדים שיני שום כדקה וחצי על להבה נמוכה (בזהירות, שלא ייחרכו). מוסיפים חומץ, מלח, פלפל וטימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות, עד ששיני השום רכות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שמתקבל נוזל צמיגי. מוציאים את ענפי הטימין, מוסיפים דבש וטוחנים בעזרת מוט ריסוק, או במעבד מזון עד לקבלת מעין משחה. מצננים.
שלב 3
מתוך
6
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס"מ ועובי של 1/2 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום.
שלב 4
מתוך
6
פורסים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה ל-5 רצועות בגודל 10×25 ס"מ ומניחים זו על גבי זו. פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית בצורה אנכית זו ליד זו (כמו שמסדרים ספרים על מדף). מתפיחים 30 דקות או כמעט עד להכפלת נפח.
שלב 5
מתוך
6
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 6
מתוך
6
מברישים את פני המאפה בביצה ואופים 30-25 דקות, או עד להזהבה.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 1