המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור תבנית גדולה ועמוקה עם מים עד חצי גובה.
מכינים את הקרמל: בסיר בישול מחממים את 3/4 כוס הסוכר ומערבבים קצת בכף עץ. (אם נוצרים גושים לא להיבהל, הם יעלמו תוך כדי בחישה) כשהסוכר מתחיל להפוך חום (לא כהה מדי) יוצקים במהירות ובזהירות לתבניות אינגליש קייק.
מכינים את הפלאן: טורפים טוב (אפשר במיקסר) את 8 הביצים השלמות, את 8 כפות הסוכר וכף תמצית הווניל. מוסיפים את ליטר החלב, מערבבים עוד קצת (בזהירית כי זה נוזלי מאוד ומשפריץ). יוצקים לתבניות עם הקרמל (שבינתיים התקשה).
מניחים את התבניות בתוך התבנית עם המים החמים ששמנו מראש בתנור.
אופים במשך 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים אותו פתוח, עם הפלאן בפנים לצינון.
מעבירים את התבניות לשיש לצינון נוסף עד טמפ' החדר, מכסים בניילון נצמד או בנייר אלומיניום, ומכניסים למקרר.
לפני ההגשה מפרידים את דפנות הפלאן בעזרת סכין, מכסים כל תבנית במגש מתאים, והופכים בבת אחת כך שהקרמל פונה אלינו.
להגשה ניתן להוסיף ליד כל מנה כ-2 כפיות ריבת חלב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0