המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש. מוסיפים את שיני השום השלמות. מתבלים בכמון, זעפרן, כורכום ופלפל שאטה, מערבבים כדקה.
מניחים את נתח הבשר, וסוגרים אותו משני צדדיו.
מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים והלימון הכבוש, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות בערך על חום נמוך מאוד.
יוצקים מים מוסיפים את אבקת הצלי ואת הפלפלים החריפים השלמים, ומביאים לרתיחה.
סוגרים את הסיר, ומבשלים כ-180 דקות על חום נמוך מאוד.
במהלך הבישול מפעם לפעם בודקים את התבשיל, אם רואים שהנוזלים התאדו ניתן להוסיף (אבל לא המון נוזלים), המטרה היא שהבשר יפריש את הנוזלים מתוך עצמו ואת טעמיו.
אחרי 3 שעות בישול פותחים את הסיר, מוציאים את הבשר ומצננים ל-15 דקות.
חותכים את הבשר לקוביות ומחזירים לסיר ומוסיפים כוסברה קצוצה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות נוספות לחיבור הטעמים.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0