המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממליחים את פרוסות החציל ומניחים במסננת לחצי שעה על מנת שיגירו נוזלים.
בינתיים, מזהיבים את הבצלים בשליש כוס שמן בסיר גדול ורחב. כשהם זהובים מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה. מוציאים בכף מחוררת לקערה.
מזהיבים היטב את כרעי העוף משני הצדדים בשמן שנותר בסיר. זהירות, זה ישפריץ. אפשר לכסות חלקית כדי להציל את הכיריים מנתזי השמן. כשהעוף זהוב מוציאים בכף מחוררת לקערה.
מוסיפים לשמן שבסיר עוד קצת שמן. שוטפים את פרוסות החציל ומנגבים היטב במגבת בד.
מטגנים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים בשמן החם (זה יקרה בשתיים-שלוש נגלות, ויהיה צורך להוסיף עוד שמן במהלך הטיגון). מוציאים בכף מחוררת לקערה נפרדת מזו של העוף והבצל.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. קולפים את הגזרים וחותכים לטבעות בעובי סנטימטר וחצי.
כשכל החצילים מטוגנים והוצאו לקערה, הסיר יהיה כמעט נקי משמן (החצילים שתו הכל). שמים בסיר את תפוחי האדמה והגזר ויוצקים מעל את מרק העוף. מפלפלים ומערבבים.
מסדרים מעל הירקות חצי מכמות הבצל והשום המטוגנים ומעל חצי מפרוסות החציל (רואים, בינתיים הן הפרישו שמן לקערה, ובו לא נשתמש).
מניחים מעל העוף את שארית הבצל ומעל את שארית החצילים. מכסים ומסחררים מעט (ובזהירות) את הסיר, כדי שמרק העוף שבתחתיתו "ירחץ" את כל המרכיבים.
מבשלים מכוסה על אש קטנה 90 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0