המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר גדול, שבו שמן, כפית גרגירי כמון, מלח ופלפל, מטגנים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים
מוציאים את הקוביות מהסיר
לאותו סיר מוסיפים את הבצל ומטגנים חמש דקות
מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, ומבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה
שוטפים את האורז היטב ומשרים במים קרים
שמים על הבשר את הגזר, עליו את הצימוקים, עליהם את החומוס ולבסוף את האורז בשכבה אחת. ממליחים
יוצקים על האורז מים רותחים בזהירות, כדי שיעברו את גובה פני האורז בערך גובה סנטימטר
מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים עד שפני גובה המים יורדים מתחת לפני האורז
עושים באורז "ארובות" עם ידית עץ, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כחמישים דקות
מעבירים לצלחת, מפזרים מעל גרגירי רימון ומגישים
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0