המתכון הזה נוצר עבור 1 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הרוטב יין: בסיר קטן שמים כוס יין אדום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים שתי כפות סוכר. מצמצמים בערך חצי שעה או עד שהרוטב מסמיך.
צורבים את פילה הבקר עם מעט שמן זית על מחבת חמה - עד רמת העשייה הרצוייה, מומלץ מדיום רייר. מניחים על צלחת הגשה. (בזמן הצריבה מוסיפים מלח ופלפל - לא הרבה!)
צורבים את כבד האווז בערך 2 דקות מכל צד - תלוי בעובי הפרוסה (ללא שמן וללא תבלינים).
מניחים את פרוסות כבד האווז על הפילה ובוזקים מלמעלה את רוטב היין.
מומלץ להגיש עם פירה תפו"א, שום ועירית: מרתיחים תפוחי האדמה עם הקליפה ושיני שום קלופות, לאחר ריכוך מלא מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות.
מכניסים לבלנדר את תפוחי האדמה, שמנת מתוקה צמחית (לפי העין ועד שיווצר מרקם קרמי) מלח ופלפל, שיני שום ועירית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0