המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד שמתקבלת תערובת שחלקה קמח וחלקה עם פירורים בגודל ראש גפרור (זה בסדר, לא צריך לרסק לגמרי).
קולפים את הבצל ומחלקים לשישיות.
את קוביית הטופו קוצצים גס. מוסיפים את הבצל, הטופו והתבלינים למעבד המזון ומעבדים לתערובת אחידה.
יוצקים את המרק לסיר ומוסיפים את הירקות. מביאים לרתיחה.
בידיים רטובות צרים שישה עד שמונה כדורים גדולים מתערובת הטופו והחומוס. הכדורים צריכים להיות בערך בגודל כדור טניס.
מכניסים למרק הרותח בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
מגישים לכל סועד כופתה אחת בצלחת עמוקה עם מעט מהמרק (זה אמור לשמש כרוטב, לא מנת מרק) ועם ירקות.
אם רוצים אפשר להוסיף כף או שתיים של אורז לבן מבושל.
אם רוצים להיות פרסים עד הסוף, את שאריות הגונדי אפשר להגיש למחרת בתוך פיתה: פורסים כל כדור לשישה פלחים, תוחבים לפיתה עם או בלי מלפפון חמוץ, ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0