המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח.
מוסיפים את המים לשמרים ומערבבים. מוסיפים את המים באיטיות. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה.
לשים במהירות נמוכה עד להיווצרות כדור. על הבצק להיות רך ואלסטי. כשהבצק רך (אך לא דביק) ואלסטי- הוא מוכן.
בשלב זה ממתינים חמש דקות, נותנים למערבל עוד 10 סיבובים איטיים וזהו.
מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה בכף אחת של שמן זית, מחזירים את הבצק ומגלגלים אותו בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. השימון מונע ממנו להתייבש ולהתחמצן בעת התפיחה. מניחים בקערה ל-10 דק', מוציאים ויוצרים ממנו גליל.
מעבירים את גליל הבצק למשטח מקומח. את הגליל מחלקים לארבעה כדורים שווים בני כ-200 גרם.
מגלגלים כל כדור לגליל, לוחצים עם כרית כף היד להוצאת האוויר, מגלגלים בין כפות הידיים, מסובבים את הכדור ומגלגלים מכל צדדיו. חשוב שלא יווצר חריץ בחלקו התחתון של הכדור, ואם נוצר- נאחה אותו בעזרת האצבעות. כך ממשיכים עם כל הכדורים, מניחים אותם על-גבי משטח מקומח ומכסים.
מניחים אותו לשעתיים בחוץ שיתפח.
בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור על החום הגבוה ביותר. אם יש ברשותכם אבן שמוט לפיצה, נמקם אותה בחלק האמצעי-תחתון של התנור (אם יש ארבעה חריצים לתבניות, האבן תיכנס לחריץ השני מלמטה). אופציה נוספת היא פשוט לקחת אריח קרמיקה חלק ולמקם אותו על-גבי תבנית, מאחר וגם קרמיקה סופחת חום באופן נפלא.
משהבצק תפח, לוקחים כל כדור ומשטחים אותו. מעבירים את הבצק לפלטה עם מעט סולת למניעת הידבקות.
מכינים רוטב משמן זית ורסק העגבניות.
מורחים מעט מהרוטב- שלוש כפות רוטב יספיקו לחלוטין לכדור בצק, נפזר מהר (כדי שהרוטב לא ירטיב מדי את הבצק) ונשאיר שוליים של כסנטימטר אחד.
מניחים תוספות וגבינה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0