המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, מוסיפים מים ומערבלים במהירות נמוכה.
מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים מלח ופפריקה מתוקה. מעבדים את הכל יחד עד ליצירת בצק חלק.
מניחים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לקירור של כשעה במקרר.
לאחר כשעה מרדדים הבצק ומרפדים את התבנית (תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20 ס"מ).
קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
מתבלים את הבטטות בשמן זית, מלח, פלפל וסוכר חום ומערבבים היטב.
אופים את הבטטות בתנור כ-20 דקות עד שהן מתרככות.
כאשר הבטטות מתרככות מסדרים אותן בשכבה אחידה על קלתית הבצק המרודדת.
מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה ויוצקים אותה על הבטטות.
אופים את הקיש בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות במשך כ-30 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0