המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.
מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
מקציפים לחוד בקערת המיקסר, את הביצים והסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. *ניתן להמיר את הסוכר לסודר חום באותה הכמות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
יוצקים אל תוך תערובת הביצים את השמן והדבש הנוזלי ומערבבים בכף.
מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה הומוגנית.
יוצקים את העיסה לשני כלים קטנים בעלי מכסה אטום ושומרים בפריזר כ-120 דקות עד שתתגבש.
מפזרים את אבקת הסוכר בצלחת שטוחה. מוציאים כלי אחד מהפריזר ולוקחים ממנו בכפית בכל פעם כמות קטנה מעיסת הבצק הקרה, מגלגלים אותה בידיים לכדור קטן בקוטר כ-3 ס"מ, ומגלגלים מיד באבקת הסוכר, כך שהכדור יצופה כולו בשכבת אבקת סוכר לבנה אחידה.
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כמה סנטימטרים זה מזה ואופים מיד בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות ישתטחו קצת, ציפוי אבקת הסוכר ייסדק והן ישחימו מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפרידים את הדובשניות מנייר האפייה בעזרת מרית בעודן חמות, ומצננים.
מכינים דובשניות באותה דרך גם מהחלק השני של הבצק.
שומרים את הדובשניות בכלי אטום לאחר צינון מלא. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0