הכנת הקרמל: בסיר בינוני עם ידית, נכניס את הסוכר והמים ונרתיח על להבה גבוהה, על מנת לא ליצור קריסטליזציה של הסוכר, לא נערבב אותו בעזרת כף אלא ננענע את הסיר בצורה סיבובית ובעזרת מברשת ומים "ננקה" את הסיר מבפנים.
שלב 2
0 דקות
ממשיכים להרתיח את הסוכר עד אשר מתקבל צבע ענברי לא כהה מדי ולא בהיר מדי. כאשר הוא מגיע לצבע הרצוי נוריד אותו לרגע מהאש, ונוסיף בזהירות את השמנת המתוקה. בשלב זה כבר אפשר לערבב עם כף עץ ונחזיר להמשך בישול.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים.
שלב 4
0 דקות
נותנים לקרמל עוד כמספר דקות, עד אשר אתם רואים שהוא מתחיל להיות פחות נוזלי.
מורידים מהאש ונותנים לו להצטנן בצד.
שלב 5
0 דקות
הכנת הגלידה: למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי, אך מעט נוזלי.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את החלב המרוכז ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אוורירי כמו ענן ולא נוקשה כלל.
שלב 7
0 דקות
מעבירים מחצית מן הקצפת אל התבנית, מזלפים מעל מרוטב הקרמל, לא הרבה, מערבבים טיפה וממלאים עם החצי השני, ואותו הדבר גם למעלה, מזלפים מעט מן הקרמל ומערבבים קצת.
שלב 8
0 דקות
שולחים למקפיא ל-8 שעות או לילה.
שלב 9
0 דקות
ניתן להגיש עם הקרמל מעל, סוכריות, רוטב שוקולד ומה שעולה לכם לראש.
שלב 1
מתוך
9
הכנת הקרמל: בסיר בינוני עם ידית, נכניס את הסוכר והמים ונרתיח על להבה גבוהה, על מנת לא ליצור קריסטליזציה של הסוכר, לא נערבב אותו בעזרת כף אלא ננענע את הסיר בצורה סיבובית ובעזרת מברשת ומים "ננקה" את הסיר מבפנים.
שלב 2
מתוך
9
ממשיכים להרתיח את הסוכר עד אשר מתקבל צבע ענברי לא כהה מדי ולא בהיר מדי. כאשר הוא מגיע לצבע הרצוי נוריד אותו לרגע מהאש, ונוסיף בזהירות את השמנת המתוקה. בשלב זה כבר אפשר לערבב עם כף עץ ונחזיר להמשך בישול.
שלב 3
מתוך
9
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים.
שלב 4
מתוך
9
נותנים לקרמל עוד כמספר דקות, עד אשר אתם רואים שהוא מתחיל להיות פחות נוזלי.
מורידים מהאש ונותנים לו להצטנן בצד.
שלב 5
מתוך
9
הכנת הגלידה: למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי, אך מעט נוזלי.
שלב 6
מתוך
9
מוסיפים את החלב המרוכז ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אוורירי כמו ענן ולא נוקשה כלל.
שלב 7
מתוך
9
מעבירים מחצית מן הקצפת אל התבנית, מזלפים מעל מרוטב הקרמל, לא הרבה, מערבבים טיפה וממלאים עם החצי השני, ואותו הדבר גם למעלה, מזלפים מעט מן הקרמל ומערבבים קצת.
שלב 8
מתוך
9
שולחים למקפיא ל-8 שעות או לילה.
שלב 9
מתוך
9
ניתן להגיש עם הקרמל מעל, סוכריות, רוטב שוקולד ומה שעולה לכם לראש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0