המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה ומצננים.
שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
מעבדים עם וו לישה כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה.
מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
מרככים את תפוחי האדמה במים, ומרסקים אותם לפירה.
מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בקערה לצינון.
פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן, עד לצמצום הנוזלים.
מצננים על נייר סופג.
מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה, ומוסיפים 2 חלמונים.
מערבבים היטב.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק.
חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים כפית גדושה של מלית תפוחי האדמה והפטריות במרכז כל ריבוע, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.
הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב.
מצננים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0