המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים שלושת רבעי מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח.
שמים את המקופלת בתוך קערה, ומעל המקופלת יוצקים את השמנת המתוקה המורתחת. *ניתן להמיר את המקופלת ל-100 גרם שוקולד מריר. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מעבירים למקרר לצינון מלא (ל-4 שעות עד לילה שלם).
כאשר מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד הקרה, מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים יחד.
ממסים יחד את השוקולד והחמאה במיקרוגל.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר מכן את הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, את אבקת השוקולית ואת המלח ומערבבים.
יוצקים לתחתית התבנית ואופים בחום של 190 מעלות למשך 10-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל ופודינג וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה.
מעבירים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
שכבת הבראוניז כבר בתחתית התבנית.
גוזרים שקף גבוה, לפי גודל התבנית וממקמים אותו בתבנית.
מעל שכבת הברואניז מורחים מחצית מכמות תערובת הגבינה ומכניסים למקפיא להתייצבות כ- 20 דקות.
מעל מורחים את שכבת מוס המקופלת ומחזירים למקפיא לעוד 20 דקות של התייצבות.
מפוררים 5 מיני מקופלת לבנה ומפזרים מעל (אופציונלי).
מעל מורחים את יתרת תערובת הגבינה.
מכניסים למקפיא להתייצבות.
לקראת ההגשה מפוררים 10 מיני מקופלת משוקולד חלב ומפזרים על העוגה.
לקישוט חותכים מקופלת ל-2 ומניחים במרכז העוגה.
מוציאים בזהירות את השקף.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0