המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערה את כל החומרים, מוסיפים בכל פעם מעט מאד מים, עד שנהיה גוש בצק.
מכדררים כדורים ומניחים בצד בזמן הכנת החמין.
מניחים בסיר גדול מאד ורחב, רבע כוס שמן זית, שלושה בצלים חתוכים גס וגזר פרוס, ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים ראש שום מפורק ונקי, ומערבבים קלות לספיחת טעם השום ולא להזהבה.
מוסיפים לסיר את חלקי העוף, מטוגנים עד השחמה משני הצדדים,רצוי במחבת טפלון .
מוסיפים תפוחי אדמה קטנים, גרגירי חומוס מבושלים, חתיכה משורש סלרי וביצים קשות. *ניתן להמיר את תפוחי האדמה הקטנים ב-4 תפוחי אדמה רגילים מקולפים ובמקום שורש הסלרי שורש פטרוזיליה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מוסיפים תבלינים. מוסיפים מים רותחים, כמעט עד לכדי כיסוי.
מוסיפים בטטות שלמות ומבשלים 60 דקות על להבה בינונית גבוהה.
טועמים ומשבחים טעמים. מפזרים פפריקה ומעט קינמון.
מכניסים את כדורי ה"אלקה" ומטביעים אותם בעדינות בתבשיל, מרתיחים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, אופים כ-180 דקות.
אחרי שעתיים של אפייה מוסיפים פנימה ג'חנון מוכן, מוברש בדבש, שבחלקו טובל ברוטב. מכסים חזרה את הסיר וממשיכים באפייה כרגיל.
לפני הארוחה, מסירים את המכסה, הופכים את הג'חנון ומשחימים כ-10 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0