המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת המיקסר מערבבים קמח עם שמרים וגבינת פרמזן.
מוסיפים בהדרגה חלב ושמן זית לסירוגין תוך כדי פעולת לישה.
מוסיפים מלח מרגע שנאסף כדור בצק מסביב לוו הלישה ולשים 10 דקות נוספות.
מוציאים למשטח עבודה ואוספים לכדור.
מורחים שמן זית על כדור הבצק ודפנות הקערה, מניחים לתפיחה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד הכפלת הנפח.
לשים מעט את הבצק להוצאת האוויר ומחזירים לקערה לתפיחה נוספת, עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל–15 כדורים, פותחים עם היד כל כדור ליצירת פיתה קטנה וממלאים בכפית מסלט הפלפלים.
סוגרים את הבצק ויוצרים כדור. ממשיכים כך עם כל הכדורים.
מתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
מחממים יחד את חומרי הזיגוג ומזגגים את הלחמניות בעזרת מברשת.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, כ-18-20 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0