המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את חלקי העוף במים קרים ומנגבים היטב במגבת נייר.
מחממים סיר גדול שניתן להכניס לתנור, יוצקים לתוכו מעט שמן, מטגנים/אוטמים את חלקי העוף משני הצדדים (הם לא צריכים ממש להשחים אלא רק לשנות צבע). שומרים בצד.
יוצקים לאותו הסיר רבע כוס שמן, מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים, תוך כדי גירוד תחתית הסיר.
בסיר אחר מבשלים יחד את שתי סוגי הפטריות, בהרבה מים עם מעט מלח, עד שהן חצי מוכנות, כלומר גמישות אבל לא ממש מבושלות, פחות ממה שנקרא בבישול פסטה אל דנטה (עד 8 דקות). מסננים ומעבירים לסיר עם הבצל המטוגן.
מוסיפים בנדיבות פלפל שחור. מצרפים את הפפריקה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
מעבירים את תערובת האטריות לקערה בצד.
מחממים את התנור ל 150 מעלות.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עבות. מרפדים בו את התחתית המשומנת של הסיר שבו טוגנו העוף והבצל. ממליחים מעט.
על תפוחי האדמה משטחים שליש מכמות האטריות, עליהן מניחים את חלקי העוף ומכסים בשאר האטריות.
שוטפים את הביצים ודוחסים אותן בין האטריות. משטחים בעזרת כף ויוצקים על האטריות חצי כוס מים חמים.
גוזרים את נייר הפרגמנט לקוטר הסיר, משמנים את הנייר מעט ומכסים בו את האטריות (בלי כיסוי הנייר האטריות מתייבשות והתבשיל לא מצליח). סוגרים את הסיר במכסה ורצוי גם לעטוף את הסיר הסגור ביריעה גדולה של נייר כסף.
מכניסים לתנור החם למשך כ-35 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל 90-100 מעלות ואופים 6-9 שעות. אפשר להכין על פלטת שבת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0