המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יש ללוש את הבצק היטב.
לתת לו לתפוח חצי שעה ושוב ללוש. ועוד פעם תפיחה, ושוב עיבוד עד שהבצק מכפיל את עצמו בנפח. לכסות עם נילון ומגבת, ולחכות שהבצק יתפח.
יש לקצוץ את כל הירקות דק, רצוי עם מעבד מזון. מערבבים היטב.
לאחר שהבצק תפח, אני קורצת 8-9 כדורים מהבצק, ומניחה על שייש משומן.
אח"כ אני מרדדת מעט כל כדור ביד, מניחה 2 כפות גדושות מהתערובת באמצע הבצק, וסוגרת את מכל הצדדים.
אופציה ראשונה, טיגון במחבת: לחמם מחבת על אש נמוכה, ללא שמן ( מאחר והבצק משומן). אני מרימה את הכדור בעדינות מלמטה ומניחה על המחבת. מרדדת בידיים לגודל המחבת ומכסה עד שצד אחד ישחים.
הופכים שוב לטגן את הצד השני, עד שהפיתה זהובה וחומה.
אופציה שניה, בתנור: בתוך תבנית עם נייר אפיה מרדדים 2-3 פיתות ואופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0