המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים לפירה.
בניתיים שהתפוחי אדמה מתבשלים, קוצצים בצל ומטגנים במחבת עם שמן חם.
כשהבצל זהוב מוסיפים את הבשר בקר טחון ומטגנים יחד עם הבצל. מוסיפים את התבלינים מלח ,פלפל שחור גרוס, פפריקה ומערבבים.
כשהבשר מוכן מוסיפים את הפטרויזליה הקצוצה.
כאשר תפוחי האדמה מוכנים מועכים למחית פירה, מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים עד תערובת אחידה.
משטחים תבנית אפייה את תערובת הבשר לשכבה אחת, משטחים מעל את הפירה ומעליו הבשר כך שיוצא פשטידה של שתי שכבות אחד בשר אחד פירה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות אופים במשך 45 דקות עד שהפירה למעלה זהוב.
כשהפשטידה מוכנה לוקחים מזלג ועושים קווים אלכסוניים ומפזרים מעט מלח גס.
מגישים עם סלט ירוק, עלים חסה וירוקים.
מכינים את הרוטב: מערבבים דבש, לימון, שום, מלח, פלפל וטיפה שמן זית. ויוצקים מעל הסלט הירוק.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0