המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח. מוסיפים את החמאה ואת המלח ומעבדים במהירות בינונית עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים לקערה את החלמונים וממשיכים לעבד את הבצק בפולסים, עד שמתקבל כדור בצק.
משטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט על הדפנות ומעבירים למקפיא למשך כ-15 דקות.
הכנת המלית: ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את פרוסות הכרישה ואת רצועות הבצל הסגול ומטגנים במשך כ-8 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהכרישה מקבלת גוון זהוב והבצל מתקרמל. מורידים את המחבת מהכיריים ומצננים.
שמים בקערה חלמונים, שמנת מתוקה, קמח, אבקת מרק הפטריות ומעט אגוז מוסקט וטורפים את הבלילה עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מסדרים מעל הבצק את תערובת הבצל, מתבלים בקורט מלח ובפלפל.
מפזרים מעל את גבינת הקשקבל המגוררת, וכן את העירית הקצוצה.
יוצקים מעל את בלילת החלמונים והשמנת המתוקה. מניחים מעל את פרוסות עגבניות השרי.
מכניסים את התבנית לתנור אפיה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים במשך כ-60 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים מעט, פורסים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0