המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור על חום 180 מעלות
שוטפים היטב את פילה הדג וממליחים אותו
שמים בקערית פפריקה מתוקה ושמן ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים את הדגים בתערובת שנוצרה.
מניחים את פרוסות הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל פלפל גרוס לפי הטעם ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.
בנתיים מכינים את רוטב: חותכים את הגמבה לקוביות גדולות גסות, מחממים שמן בסיר ומטגנים על אש בינונית, עד לקבלת צבע כתמתם. מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות גדולות גסות. מטגנים עד שמבעבע.
מוסיפים את הסלרי, פלפל חריף, שיני השום וכוסברה ומערבבים היטב.
מוסיפים מלח ופפריקה חריפה (לא חובה) ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מורידים מהאש.
יוצקים את הרוטב על הדגים ומכניסים לתנור ל-15 דקות נוספות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0