המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים את גבעולי הסלרי לטבעות .
חוצים את הבצל לשניים ופורסים לרצועות.
מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות
קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק
יוצקים שמן למחבת ומחממים. מוסיפים למחבת את רצועות הבצל ומטגנים עד שהרצועות הופכות לשקופות. מוסיפים את קוביות הגזר ומקפיצים במשך כ- 4 דקות,
תוך כדי ערבוב. מוסיפים את טבעות גבעולי הסלרי ומקפיצים במשך כ- 2 דקות נוספות. מורידים את המחבת מהכיריים.
שוטפים את הקינואה במים פושרים.
מחממים בסיר מעט שמן ומוסיפים את הקינואה, ומערבבים. יוצקים לסיר את את ציר העוף, ומתבלים בקורט מלח ופלפל שחור, ובוחשים. מביאים לרתיחה, ומחלישים את הלהבה לנמוכה. מניחים על פני הסיר מגבת, עליה מניחים את המכסה.
מבשלים עד שהנוזלים נספגו בקינואה. מורידים את הסיר מהכיריים, ונותנים לקינואה להצטנן.
מעבירים את הקינואה לקערה, מוסיפים לקערה את הירקות המטוגנים, וכן את עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים. מתקנים תיבול עם מלח על פי הטעם. מגישים קר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0