המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. יוצקים פנימה שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול. לאחר איחוד החומרים מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד שמונה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מים. *ניתן להמיר את השמרים היבשים בחצי קובייה שמרים טריים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
קורצים מהבצק 30 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר להתפחה מבוקרת.
מכינים את המלית: מקפיצים בצל במחבת חמה עם שמן זית דקה-שתיים, מוסיפים שום וגמבה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים תרד וזעתר או אורגנו ומקפיצים עוד כמה דקות עד שהעלים נראים מעט "נבולים". מצננים ומערבבים עם גבינה ותבלינים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממלאים: מרדדים כל כדור בצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1/2 סמ. מניחים במרכז כף גדושה של מלית וסוגרים משלושה כיוונים לצורת משולש ממש כמו בהכנת אוזני המן (אם המלית קצת מבצבצת, לא נורא). מניחים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ- 20 דקות עד שהמאפים זהובים יפה ותחתיתם מושחמת ויציבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0