המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומניחים בצד שהטעמים יספגו. יוצרים קציצות בידיים רטובות.
שוטפים היטב את פרוסות הדג, מסדרים על מגש, מפזרים מעל מלח גס ומניחים בצד.
ממלאים מים בסיר רחב וגבוה, מוסיפים פרוסות בצל ופרוסות גזר ומתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל לבן, פלפל שחור, מלח וסוכר.
מביאים לרתיחה וממשיכים להרתיח במשך כחמש דקות.
מנמיכים את האש, מוסיפים את האידרה ואת הראש שישקעו בתחתית הסיר. מעליהם מניחים את פרוסות הדג ולבסוף מכניסים את קציצות הדג לציר המתבשל.
מבשלים 45 דקות, מסירים מהאש ומקררים מעט.
מתחילים בעדינות בהפרדת הקציצות. בעזרת 2 כפות עץ מעבירים את הקציצות לכלי הגשה, לאחר מכן מעבירים את הפרוסות, מסננים מעל את הנוזל ומקשטים בפרוסות הגזר המבושל.
מקררים במקרר למשך 12 שעות לפחות.
מגישים עם הרבה חזרת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0