המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
ממסים בסיר אדים כפול את השוקולד והחמאה, מערבבים עד שמתקבל קרם אחיד. מסירים מהכיריים.
שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ-3 דקות.
מוסיפים את קרם השוקולד ומערבבים במהירות איטית.
מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול עדינות.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת.
מצננים את העוגה ומפרידים בסכין את העוגה מדפנות התבנית (אך לא מוציאים אותה). מקררים.
מקציפים בקערת המערבל את הפודינג, קפה והשמנת והחלב לקרם יציב.
יוצקים על העוגה ומחליקים את פני הקרם.
מצננים במקפיא 90 דקות לפחות.
לממהרים מקשטים עם שוקולד מגורר: מפזרים על העוגה שוקולד מגורר ומגישים.
למשקיענים מכינים מרנג רך: מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
מכינים סירופ סוכר: מחממים את הסוכר עם חצי כוס מים ל-118 מעלות (כ-6 דקות על להבה בינונית, עד שהבועות צפופות וסמיכות). מסירים מהכיריים וממתינים עד שהבועות הגדולות נעלמות.
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ויוצקים אליהם באטיות את סירופ הסוכר.
מקציפים עד לקבלת קצף גמיש ויציב.
מורחים את הקצף בעזרת כף על העוגה הקפואה.
מחממים כדקה בתנור שחומם ל-200 מעלות במצב גריל או בעזרת "ברנר".
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0