המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות.
מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דק' לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מכינים את המלית: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או על באן מארי ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים היטב. התערובת מתקשה כשהיא מתקררת. אם היא לא נוחה למריחה, מחממים במשך כמה שניות במיקרוגל.
ממלאים ומעצבים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 45×50 סמ ועובי 3-2 ממ. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה, מפוררים חלבה מעל ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לאורכה בסכין משוננת ויוצרים בורג מ-2 החצאים.
מתפיחים ואופים: משמנים סיר פלא או תבנית עגולה שבמרכזה רינג או קערת זכוכית הפוכה בקוטר 5-6 סמ. מניחים את הבורג בתבנית, מהדקים וסוגרים היטב את קצות העיגול שנוצר. מכסים ומתפיחים כשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים כ-30 דקות או עד שהעוגה תפוחה מאוד וזהובה.
מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר: בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים עוד 3-2 דק'.
מברישים את העוגה בסירופ בצאתה מהתנור ומצננים לפני ההגשה.
שומרים את העוגה יומיים-שלושה בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב או מקפיאים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0