המתכון הזה נוצר עבור 32 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערה קטנה את החלב ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את השמרים ומערבבים כדי להמס אותם. מניחים בצד כ-10 דק', עד שנוצרת שכבת קצף על פני הנוזל. *ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפיות שטוחות שמרים יבשים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שמים בקערת המיקסר את הקמח ואת יתרת הסוכר, ומוסיפים את תערובת השמרים.
מפעילים את המיקסר ומוסיפים את הביצים, תמצית הווניל והיוגורט.
מעבדים את הבצק כ-2 דק' ומוסיפים את המלח.
ממשיכים לעבד ומוסיפים את החמאה בהדרגה (בכל פעם מוודאים שהחמאה שהוספנו נטמעה בבצק לפני שמוסיפים עוד חמאה). ממשיכים לעבד עד שכל החמאה נטמעת בבצק.
מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.
בינתיים מכינים את המילוי והסירופ. המילוי: ממיסים את החמאה (הכי טוב במיקרוגל), ומוסיפים לה את הסוכר ואבקת הקקאו. מערבבים עד שהתערובת אחידה. מעבירים למקרר עד לשימוש.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר של כ-2 מ"מ. קוטר העיגול אמור להיות כ-30-25 ס"מ.
מורחים על כל עיגול כ-2 כפות מהמילוי (עובי שכבת המילוי צריך להיות זהה לעובי הבצק, פחות או יותר).
חותכים כל עיגול לשמונה משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ.
מניחים את הרוגלך המגולגלים בתבנית, כשהשפיץ פונה כלפי מטה (כדי שהמאפה לא ייפתח בזמן האפייה).
אופים כ 20 דקות , עד שהרוגלך מקבלים גוון זהוב-חום.
מוציאים את הרוגלך מהתנור ומברישים אותם מיד בנדיבות בסירופ הסוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0