המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסננים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת מרופדת בבד חיתול או מגבת מטבח נקייה, במשך 3 שעות לפחות ועדיף לילה. כשרואים כמה נוזלים מתנקזים מהגבינה, מבינים כמה שזה חשוב ולא מדלגים יותר לעולם על השלב הזה.
מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד. אם רוצים שומרים 3 כפות לקישוט כמו בתמונה. מהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית תבנית משומנת (חומרים לעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 20-22 ס״מ או קוטר 24 ס״מ לגובה של 5 ס״מ) בעזרת כף או תחתית כוס. מעבירים למשך חצי שעה למקפיא.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומניחים בתחתית שלו כלי חסין חום עם מים חמים.
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית וכשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את המהירות, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף בוהק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים במקרר.
בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים חלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת ותמצית וניל או קליפת לימון, עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת הריקוטה והשמנת ומערבלים דקה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח מנופה ומערבלים עוד 20 שניות לא יותר, עד שהקמח נבלע בתערובת.
מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לתוך תערובת הגבינות, כך שהנפח לא יפגע כתוצאה מהערבוב. אפשר לבצע במיקסר במהירות נמוכה והכי טוב לקפל ידנית.
יוצקים את התערובת לקלתית, מיישרים ואופים רבע שעה בחום בינוני.
מנמיכים את חום התנור לחום של 120 וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע. אזהרה: לא פותחים את התנור במהלך האפייה, האדים יברחו החוצה וזה ייבש את מרקם העוגה.
מוציאים מהתנור ומצננים כליל לפני שמעבירים למקרר.
ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה. מערבבים למרקם חלק ואחיד ויוצקים מעל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0