המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת עוגת השוקולד: לקערה בינונית מוסיפים את הקקאו הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים לקערת המיקסר את החלמונים ו-80 גרם סוכר, ומקציפים במשק כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. בסוף ההקצפה מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים במשך כדקה נוספת. מעבירים את הקצפת לקערה גדולה ומניחים בצד.
מנקים את הקערה ממים ושומנים, ומוסיפים אליה את החלבונים עם 250 גרם הסוכר הנותר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את החלבונים לקערת החלמונים וכן מוסיפים לקערה גם את תערובת הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה, שדפנותיה ותחתיתה משומנים. מכניסים את התבנית לתנור אפיה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 175 מעלות, ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהטורט יבש ויציב (הוא יהיה יבש מבחוץ אבל עסיסי מבפנים).
בסיום האפייה, משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה לפחות במשך כ-60 דקות.
ממשיכים לקרר את העוגה בטמפ' החדר במשך כ-60 דקות.
הכנת הדובדבנים: בסיר בינוני מבשלים את הנוזל של הדובדבנים עד לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור לקערית. יוצקים לקערית את המים ומערבבים עד קבלת מרקם חלק.
עם רתיחת נוזל הדובדבנים, מוסיפים אליו את בלילת הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה. מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים אליו את הדובדבנים ומניחים בצד לקירור.
הכנת הקצפת: לקערת המיקסר מכניסים את כל חומרי הקצפת ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לשתי שכבות. על השכבה הראשונה נניח דובדבנים ואת רוטב הדובדבנים הסמיך. מעל נפזר מחצית מן הקצפת. נניח מעל לשכבת הקצפת את חציו השני של העוגה.
כעת נצפה את העוגה כולה בשכבת קצפת.
מעל שכבת הקצפת מקשטים עם השוקולד המגורר.
בעזרת מזלף יוצרים בחלקו העליון של העוגה עיגולי קצפת קטנים. מעל מניחים דובדבנים מגולענים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0