המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים בהכנת הסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס. מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין חמש דקות. מסירים מהאש.
מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעה (ואפשר גם לילה שלם).
מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה. המלית תהיה יבשה ופירורית וזה בסדר.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים.
לשים חצי מהבצק על משטח מקומח עד שמתקבל בצק נוח לעיבוד ולא רטוב מדי. אם צריך מוסיפים מעט קמח. מרדדים לעלה מרובע או מלבני בגודל התבנית ומניחים בתבנית משומנת ומקומחת (תבנית מלבנית בגודל 25*40). הבצק צריך לכסות לגמרי את התחתית, אבל לא את הדפנות.
מפזרים את המלית על הבצק ומוודאים שהיא מכסה אותו היטב ובאופן שווה.
לשים ומרדדים את המחצית השנייה של הבצק ומניחים על המלית כך שתכוסה לחלוטין. קצת קשה להעביר את הבצק המרודד. אם הוא נקרע, לא נורא - מטליאים אותו עם חתיכות עודפי בצק.
זורים מעל שומשום וקינמון. אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שמתחיל להזהיב.
מוציאים מהתנור וחותכים למעויינים בסכין חדה (קודם פרוסות אלכסוניות בכיוון אחד, ואחר כך בכיוון שני). מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות, עד שמזהיב היטב.
מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את כל הסירופ. זה נראה הרבה, אבל העוגה תספוג הכל. נועצים אגוז בכל מעוין ומצננים היטב לפני שמגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0