המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר שמים סוכר מלח ומים ומרתיחים. מבשלים לסירופ עד שמסמיך, אבל לא מזהיב (דרגת כדור רך). מוסיפים את חלב הקוקוס והווניל וממשיכים לבשל בהרתחה עד שמסמיך שנית.
מוסיפים את הקוקוס ומבשלים בערבוב מספר דקות. הנקודה שצריך להפסיק לבשל היא כשנראה שהקוקוס שמועלה מתחתית הסיר בשעת ערבובו מתחיל להתייבש. סה"כ זמן הבישול של הקוקוס כעשר דקות.
מעבירים לתבנית בעלת דפנות גבוהות ומשטחים (השתמשתי בתבניות אלומיניום חד פעמית בגודל בינוני קטן). מצננים למשך לילה לפחות מחוץ למקרר. לפני ציפוי השוקולד מעבירים לשעתים למקפיא.
בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד והקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה וסמיכה.
מסירים מהאש. יוצקים על הקוקוס הקפוא, מנערים להוצאת בועות אוויר ומחזירים למקפיא למספר שעות.
חותכים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ בעודו קפוא, מסדרים בצלחות הגשה, ושומרים במקרר כ-60 דקות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0