המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גסות.
מרתיחים מים בסיר, מכניסים לתוכם את חתיכות תפוחי האדמה.
מוסיפים כפית אבקת מרק עוף ומבשלים עד שתפוחי האדמה יתרככו.
מסננים את המים מתפוחי האדמה ומשאירים אותם בסיר.
מועכים אותם עם מועך ומוסיפים פטרוזיליה.
מוסיפים מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט וכורכום ומערבבים היטב למחית חלקה.
מחכים 10 דק' שהתערובת תתקרר.
לוקחים חופן מהתערובת ומשטחים בכף היד, לוקחים מעט מהמלית של הבשר ומכסים בעוד תערובת תפוחי אדמה. יוצרים קציצה שטוחה מעט. (כך שלא רואים את הבשר שבתוך הקציצה).
מכינים קציצות מכל הכמות ומניחים על מגש.
מניחים בצלחת אחת - ביצה טרופה ובצלחת שנייה - קמח מצה (או פירורי לחם או קמח).
מחממים מחבת עם שמן קנולה בגובה של קצת יותר מחצי קציצה.
טובלים את הקציצה בביצה ואח"כ בקמח ומניחים בזהירות בשמן החם.
יש להקפיד שהשמן יהיה חם דיו, כדי שהקציצה לא תתפרק.
מניחים בשמן קציצות נוספות.
הופכים בזהירות בכף מחוררת כשמזהיב מצד אחד (כדי לא לפצוע את הקציצות).
מניחים את הקציצות המוכנות על גבי נייר סופג לספיגת השמן.
מסדרים בצלחת הגשה בגובה אחד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0