המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לכלי חסין אש את שיני השום ויוצקים עליהם מעט שמן זית.
שוטפים את הפלפלים, מיבשים היטב ומושחים אותם בשמן זית טוב מכל הצדדים, מניחים בכלי כשהם מונחים על העוקץ ומכסים ברדיד אלומיניום .
מכניסים לתנור לחום של כ-200 מעלות למשך כ-25 דקות (יש להזהר לא לשרוף את הפלפלים אלא רק להשחים).
מוציאים את הכלי מהתנור ומעבירים את הפלפלים מיד לשקית ניילון אטומה ל-15 דקות כדי שהקליפה תתקלף בקלות.
מקלפים את הפלפלים ומכניסים אותם (ללא הגלעינים) ואת שיניי השום למעבד מזון.
מוסיפים פלפל שחור, מלח, חומץ ודבש ומפעילים את מעבד המזון, ומוסיפים לאט לאט את יתרת השמן עד שמתקבלת סמיכות רצויה (לא נוזלי).
אפשר להוסיף כף טבסקו להוספת מעט חריפות (לא חובה).
מאחסנים בכלי זכוכית מעוקר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0