מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומלח כמעט עד שהן מתרככות. הן לא צריכות להתבשל יתר על המידה כדי שצורתן תשמר באפייה. מסננים ושוטפים היטב.
שלב 2
0 דקות
לאחר שהאטריות קרות גוזרים אותן כדי שלא יהיו ארוכות מדי (בסביבות 4 ס"מ אבל אין צורך לדקדק). מעבירים את האטריות לקערה רחבה עם הסוכר (1/4 כוס עם 2 כפות סוכר) ומערבבים.
שלב 3
0 דקות
מכינים קרמל מ-3/4 כוס סוכר וחצי כוס שמן במחבת. אני הכנתי על הגזייה הכי קטנה בכיריים על אש בינונית כרבע שעה. מדי פעם מערבבים את המחבת בתנועה סיבובית, וכשמתחילים לראות שהסוכר מקבל צבע קרמל בהיר אפשר להשתמש בכף עץ ולערבב. צבע הקרמל צריך להיות ענברי, לא מורידים מהאש במידה והקרמל בהיר.
שלב 4
0 דקות
כשהקרמל מוכן, שופכים אותו (בזהירות רבה - השמן רותח ומתיז) במרכז קערת האיטריות, כשהיד השנייה שלכם מערבבת במהירות את האטריות והקרמל בעזרת כף עץ כמובן. אם לא תערבבו מהר, יהיה לכם גוש של קרמל שיהיה קשה לפרק אותו. אם נוצרו לכם גושים, תנו לתערובת להתקרר ותנסו לפרק אותן עם האצבעות.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את הפלפל השחור וטועמים. אם חסר מוסיפים מעט.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
שלב 7
0 דקות
גוזרים נייר אפייה בקוטר תחתית הסיר עם ס"מ לשוליים. מניחים בתחתית הסיר ומשמנים קלות.
שלב 8
0 דקות
מעבירים את התערובת לסיר ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו למשך שעה עד שעה וחצי ומוציאים מהתנור.
שלב 9
0 דקות
לפני שהולכים לישון מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-110 מעלות על תוכנית ללא טורבו. אופים את הקוגל לשבע שעות לפחות, אך לא יותר מ-10 שעות.
שלב 10
0 דקות
פורסים ואוכלים עם מלפפון חמוץ.
שלב 1
מתוך
10
מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומלח כמעט עד שהן מתרככות. הן לא צריכות להתבשל יתר על המידה כדי שצורתן תשמר באפייה. מסננים ושוטפים היטב.
שלב 2
מתוך
10
לאחר שהאטריות קרות גוזרים אותן כדי שלא יהיו ארוכות מדי (בסביבות 4 ס"מ אבל אין צורך לדקדק). מעבירים את האטריות לקערה רחבה עם הסוכר (1/4 כוס עם 2 כפות סוכר) ומערבבים.
שלב 3
מתוך
10
מכינים קרמל מ-3/4 כוס סוכר וחצי כוס שמן במחבת. אני הכנתי על הגזייה הכי קטנה בכיריים על אש בינונית כרבע שעה. מדי פעם מערבבים את המחבת בתנועה סיבובית, וכשמתחילים לראות שהסוכר מקבל צבע קרמל בהיר אפשר להשתמש בכף עץ ולערבב. צבע הקרמל צריך להיות ענברי, לא מורידים מהאש במידה והקרמל בהיר.
שלב 4
מתוך
10
כשהקרמל מוכן, שופכים אותו (בזהירות רבה - השמן רותח ומתיז) במרכז קערת האיטריות, כשהיד השנייה שלכם מערבבת במהירות את האטריות והקרמל בעזרת כף עץ כמובן. אם לא תערבבו מהר, יהיה לכם גוש של קרמל שיהיה קשה לפרק אותו. אם נוצרו לכם גושים, תנו לתערובת להתקרר ותנסו לפרק אותן עם האצבעות.
שלב 5
מתוך
10
מוסיפים את הפלפל השחור וטועמים. אם חסר מוסיפים מעט.
שלב 6
מתוך
10
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
שלב 7
מתוך
10
גוזרים נייר אפייה בקוטר תחתית הסיר עם ס"מ לשוליים. מניחים בתחתית הסיר ומשמנים קלות.
שלב 8
מתוך
10
מעבירים את התערובת לסיר ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו למשך שעה עד שעה וחצי ומוציאים מהתנור.
שלב 9
מתוך
10
לפני שהולכים לישון מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-110 מעלות על תוכנית ללא טורבו. אופים את הקוגל לשבע שעות לפחות, אך לא יותר מ-10 שעות.
שלב 10
מתוך
10
פורסים ואוכלים עם מלפפון חמוץ.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0