המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומלח כמעט עד שהן מתרככות. הן לא צריכות להתבשל יתר על המידה כדי שצורתן תשמר באפייה. מסננים ושוטפים היטב.
לאחר שהאטריות קרות גוזרים אותן כדי שלא יהיו ארוכות מדי (בסביבות 4 ס"מ אבל אין צורך לדקדק). מעבירים את האטריות לקערה רחבה עם הסוכר (1/4 כוס עם 2 כפות סוכר) ומערבבים.
מכינים קרמל מ-3/4 כוס סוכר וחצי כוס שמן במחבת. אני הכנתי על הגזייה הכי קטנה בכיריים על אש בינונית כרבע שעה. מדי פעם מערבבים את המחבת בתנועה סיבובית, וכשמתחילים לראות שהסוכר מקבל צבע קרמל בהיר אפשר להשתמש בכף עץ ולערבב. צבע הקרמל צריך להיות ענברי, לא מורידים מהאש במידה והקרמל בהיר.
כשהקרמל מוכן, שופכים אותו (בזהירות רבה - השמן רותח ומתיז) במרכז קערת האיטריות, כשהיד השנייה שלכם מערבבת במהירות את האטריות והקרמל בעזרת כף עץ כמובן. אם לא תערבבו מהר, יהיה לכם גוש של קרמל שיהיה קשה לפרק אותו. אם נוצרו לכם גושים, תנו לתערובת להתקרר ותנסו לפרק אותן עם האצבעות.
מוסיפים את הפלפל השחור וטועמים. אם חסר מוסיפים מעט.
מוסיפים את הביצים ומערבבים.
גוזרים נייר אפייה בקוטר תחתית הסיר עם ס"מ לשוליים. מניחים בתחתית הסיר ומשמנים קלות.
מעבירים את התערובת לסיר ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו למשך שעה עד שעה וחצי ומוציאים מהתנור.
לפני שהולכים לישון מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-110 מעלות על תוכנית ללא טורבו. אופים את הקוגל לשבע שעות לפחות, אך לא יותר מ-10 שעות.
פורסים ואוכלים עם מלפפון חמוץ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0