המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את כל הירקות. חותכים את הבצל לקוביות ומעבירים לקערית. חותכים את שאר הירקות הקלופים לקוביות ומעבירים לקערה.
שופכים את השמן לסיר ומחממים את השמן על אש בינונית. כעבור כדקה מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שיזהיב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.
חוצים את גבעול הסלרי וחותכים כל חלק לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה.
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים בזהירות את הירקות ומערבבים בכף עץ.
שופכים את המים לסיר ומוסיפים את אבקת המרק. מערבבים בכף עץ עד שכל האבקה נמסה. אם נוצרים גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דופן הסיר.
קושרים את עלי הסלרי וגבעולי השמיר בעזרת גומייה ומוסיפים לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
כעבור חצי שעה, מכבים את האש ומוציאים מהסיר את עלי הסלרי והשמיר הקשורים, מוסיפים את המלח, הפלפל והפתיתים ומערבבים בזהירות. מכסים את הסיר ונותנים למרק לעמוד כרבע שעה.
כעבור רבע שעה מערבבים בזהירות את המרק, מוזגים אותו לקערות ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0