המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את העגבניות לריבועים ומניחים בסיר קטן. אפשר גם לחלוט את העגבניות, ולקלף את קליפתן אך זהו לא שלב הכרחי.
חותכים את הגמבות לריבועים ומניחים על העגבניות. אם אוהבים חריף, זה השלב שבו פורסים את הפלפל הירוק החריף לטבעות, ומוסיפים יחד עם הגמבה.
יוצקים גם את העגבניות המרוסקות על גבי הפלפלים.
בקערה קטנה נפרדת מכינים תערובת: שמן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ושום. מערבבים היטב. בעזרת כף, מפזרים את התערובת בצורה אחידה בסיר.
מדליקים את אש קטנה, ומכסים את הסיר. לא להוסיף מים במהלך הבישול. הירקות מפרישים המון נוזלים.
משך הבישול הוא לפחות שעתיים. מדי חצי שעה אפשר לבדוק שהתחתית לא נשרפת (במיוחד כאשר משתמשים בסיר עם תחתית דקה), ולתת ערבוב קטן (בעיקרון, אין צורך לערבב יותר מדי).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0