המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקלתית: מוסיפים למיקסר את כל מרכיבי הקלתית ומערבלים.
מוסיפים לקערה את החמאה ומעבדים עד שנוצר מרקם פירורי. מוסיפים לקערה את חלמון הביצה וכף שמנת ומעבדים עד להיווצרות בצק.
יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך כ- 60 דקות.
לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו ומרפדים איתו תבנית של פאי מתפרקת.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ואופים במשך כ- 25 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להצטנן.
הכנת קרם הווניל: מוסיפים לקערת מערבל את תוכן מיכל השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, כוס חלב וסוכר. מערבלים עד קבלת קרם יציב.
ממלאים את הפאי עם קרם הווניל. מפזרים את הפירות בגושים על פני הקרם.
הכנת הג'לי: ממיסים 2 כפות אבקת ג'לי משמש עם 200 מ"ל מים רותחים ומערבבים עד לקבלת תמיסה אחידה וחלקה. מורחים את תמיסת הג'לי עם מברשת על פרוסות הפירות.
מעטרים עם דובדבנים, ומכניסים למקרר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0