המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לעבד את מצרכי הבצק לבצק רך וגמיש- ביד או במיקסר. בשני המקרים מדובר ב-5 עד 10 דקות לישה.
להכנת המלית: לטגן את הבצל בשמן זית עד שהוא משנה את צבעו לשקוף. להוסיף את השום ולטגן עוד 2 דק'.
להוסיף את הירקות ולהמשיך לטגן עוד מספר דקות עד שהם מתרככים.
להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לערבב תוך כדי שמפוררים את הבשר עם כף העץ.
להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, לערבב היטב ולכבות את האש. להעביר לקערה ולהניח בצד להתקרר.
לרדד כ- 2/3 מהבצק למלבן בעובי של כ-0.5 ס"מ.
למרוח את המלית המקוררת על הבצק לשכבה אחידה ודי דקה, ולהשאיר בצד אחד שוליים של כ-3 ס"מ. לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
לגלגל ולהדק לאורכו של המלבן ולכיוון השולים הריקים.
לפרוס לפרוסות עבות של כ-2 ס"מ ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
לכסות ולהניח להתפחה עוד כ- 20 דק'. איך צורך שיכפיל את ניפחו, צריך לראות שהחל תהליך ההתפחה. כלומר שהבצק מתחיל להיות תפוח.
לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות 25 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0