המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
חורצים בסכין חדה, מספר חריצים בבשר השוק, ומחדירים פנימה את פרוסות השום.
מערבבים יחד את המלח, פלפל ורוזמרין, משפשפים בתערובת את הבשר, מכניסים גם בחריצים, משהים כשעתיים.
מכניסים את הבשר לתבנית אפייה, מחזירים מד-חום בחלק העבה של הבשר, רחוק מהעצם. מכניסים את התבנית לשלב העליון של התנור, ואופים עד אשר החום במד-חום יגיע ל-75 מעלות, הבשר יהיה ורוד מבפנים ושחום מבחוץ.
מוציאים את הבשר ועוטפים בנייר אלומיניום.
לאחר כרבע שעה, מעבירים את הרוטב שהצטבר בתבנית האפייה לכלי מדידה ומוסיפים מים לכמות של 2 כוסות.
בוללים את הקמח במעט מים. יוצקים לסיר את הרוטב, ומוסיפים את בלילת הקמח תוך כדי בחישה, ומביאים לרתיחה. מבשלים כחמש דקות. מסירים מהלהבה מתבלים במלח, פלפל, בעשבי תיבול ובסויה.
טועמים ומשפרים את הטעם. שומרים את הרוטב חם.
מעבירים את הבשר לקרש חיתוך, פורסים ומגישים עם הרוטב.
מגישים עם חצאי תפוחי אדמה מבושלים חלקית ואפויים או מטוגנים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0