המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים היטב את הכרישות וחותכים לאורך של 10 ס"מ (כלומר, כל גבעול כרשה יש לחלק ל 2-3 חלקים שווים) ומניחים בסיר עמוק.
מקלפים את תפוח האדמה ומוסיפים לסיר עם הכרישות. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה רך. זאת האינדיקציה הכי טובה לדעת שהכרישה התרככה גם כן.
מעבירים את הכרישות ואת תפוח האדמה למסננת ומסננים כשעה או עד שהכרשות השילו מעליהן את רוב נוזלי הבישול.
מעבירים את הכרישה ואת תפוח האדמה למעבד מזון עם להב פלדה וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את הגבינה וטוחנים בשנית בכמה פולסים עד למצב של עיסה שיש בה פירורים ברורים של גבינה.
מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים את הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל ו-4 כפות שמן זית ומערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות יחסית רכה אך לא נוזלית.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים ב 2-3 כפות שמן זית בעזרת הידיים.
בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן.
אופים במשך 20 דקות או עד שפני הקציצות הופכות לצבע זהוב כהה.
מגישים עם יוגורט חמצמץ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1