המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים לקערה חמש כוסות מהקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.
מוסיפים את הסוכר, השמרים ועשבי התיבול הקצוצים ומערבבים עם הקמח.
מוסיפים את השמן ואת המים ומערבבים ליצירת בצק אחיד.
לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד קמח.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים אותה בניילון נצמד, ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות.
מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים (הכמות תספיק לשני ככרות) ומעצבים מכל חלק ככר עגולה או אובאלית מהודקת.
מניחים את הככרות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים עד שהככרות מכפילות את נפחן, כ-45 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.
בסכין חדה מאוד, חורצים שלושה חריצים על פני כל כיכר.
אופים בתנור שחומם מראש כ-45-40 דקות, עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.
מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.
גיוון: אפשר להחליף את עשבי התיבול בעשבים אחרים או לשנות את היחסים ביניהם. אם משתמשים בעשבי תיבול מיובשים, יש להשתמש בכמות קטנה יותר, ככפית מכל סוג. אפשר להוסיף לבצק 100 גרם גבינת עזים, או גבינה פיקנטית מגוררת אחרת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0