קולים את החציל על הגז, או בתנור על מצב גריל כחצי שעה.
שלב 2
0 דקות
פותחים את החציל ומוציאים את בשרו לתוך מסננת, שיגיר נוזלים.
שלב 3
0 דקות
מחממים תנור ל200 מעלות. מוציאים את עלי המלאווח מהמקפיא.
שלב 4
0 דקות
הכנת המלית: מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים בשר טחון, מפוררים אותו ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שום כתוש, מטגנים עוד דקה ומורידים מהאש.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים חציל קלוי וחצי ביצה טרופה, מערבבים היטב ובודקים שהתערובת לא חמה מדי. מתבלים במלח ופלפל (רצוי לטעום אחרי שמוסיפים את החציל ולפני הביצה - כי החציל עלול להיות מאוד מלוח).
שלב 6
0 דקות
מילוי הבצק: מניחים עלה של מלאווח על משטח העבודה, מעמיסים במרכזו כמות נדיבה של מלית (שלוש כפות לפחות), סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
שלב 7
0 דקות
מורחים את המאפים בחצי הביצה שנותרה, זורים מלמעלה שומשום, או קצח, ומכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים, מקררים מעט ומגישים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
קולים את החציל על הגז, או בתנור על מצב גריל כחצי שעה.
שלב 2
מתוך
7
פותחים את החציל ומוציאים את בשרו לתוך מסננת, שיגיר נוזלים.
שלב 3
מתוך
7
מחממים תנור ל200 מעלות. מוציאים את עלי המלאווח מהמקפיא.
שלב 4
מתוך
7
הכנת המלית: מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים בשר טחון, מפוררים אותו ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שום כתוש, מטגנים עוד דקה ומורידים מהאש.
שלב 5
מתוך
7
מוסיפים חציל קלוי וחצי ביצה טרופה, מערבבים היטב ובודקים שהתערובת לא חמה מדי. מתבלים במלח ופלפל (רצוי לטעום אחרי שמוסיפים את החציל ולפני הביצה - כי החציל עלול להיות מאוד מלוח).
שלב 6
מתוך
7
מילוי הבצק: מניחים עלה של מלאווח על משטח העבודה, מעמיסים במרכזו כמות נדיבה של מלית (שלוש כפות לפחות), סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
שלב 7
מתוך
7
מורחים את המאפים בחצי הביצה שנותרה, זורים מלמעלה שומשום, או קצח, ומכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים, מקררים מעט ומגישים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0