המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
מפרקים את הכרובית לפרחים, מניחים בסיר, מכסים במים, מוסיפים את מיץ מחצי הלימון, מביאים לרתיחה, ומבשלים כרבע שעה.
מסננים את המים מהסיר, (משאירים בו את פרחי הכרובית), מוסיפים את תפוח האדמה חתוך לריבועים, את שורש הסלרי המקולף והחתוך, מלח ופלפל.
מכסים את הירקות בחלב, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.
כשהירקות רכים, מועכים אותם עד לקבלת מרקם אחיד.
מחזירים את המאסה לאש, מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומסמיכים כחמש דקות.
מורידים את הסיר מהאש, ומוסיפים חצי כף חמאה. (המרקם אמור להיות קטיפתי, לא מחית ולא נוזל. אפשר לתקן ע"י הוספת חלב אם זה סמיך מידי).
להגשה, ממלאים קערה, שמים באמצע המרק קורט כמון, קצת פטרוזיליה קצוצה וכמה טיפות שמן זית.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הצג מתכונים נוספים
הערות 0