המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקמח, השמרית והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה ומערבבים בכף.
מוסיפים את שאר המצרכים. בהדרגה מוסיפים את המים ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
מערבלים שנית לאחר תפיחה והכפלת נפח.
משמנים היטב את התבניות האישיות (המיועדות לסברינות) במרגרינה רכה ומקמחים קלות.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה של 200 מעלות, כ-עשר דקות לפני תחילת האפייה.
ממלאים כל תבנית בבצק רק עד לשלושת רבעי מגובה התבנית, ומשהים לתפיחת הבצק.
מנמיכים את חום התנור ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-25 דקות.
מצננים מעט ומיישרים בחיתוך קל את החלק העליון של הסברינות (שיהפוך להיות החלק התחתון). הסברינות בשלב זה קשות מאוד.
מצננים היטב את הסברינות ומשהים במקום קריר 12-24 שעות.
מרתיחים את המים, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת סמיכות של סירופ. מורידים מהלהבה, מוסיפים את הרום ומערבבים.
משרים את הסברינות בסירופ החם עד שגודלן מוכפל ומניחים אותן על רשת.
מקציפים את השמנת המתוקה בתוספת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
חותכים את הסברינות לרוחבן ברבע גובהן, מזלפים קצפת ומכסים בחלק שנחתך.
מקשטים בדובדבן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0